Ger Zaagsma   NIEUWE GALERIE EN STUDIO IN WORMER

Na 6 fijne jaren zijn atelier in pand Hollandia in Wormer in juni 2020 verlaten. Gelukkig vond hij per nov. '20 een nieuwe ruimte!

Op deze nieuwe werkplek per 1 oktober 2020 aan de Dorpsstraat 55 in Wormer heeft hij veel (winkel)ruimte ter beschikking, zodat dit pand, naast werkruimte en atelier ook als galerie dienst kan doen. In zijn thuis-atelier aan de Roerdompstraat in Wormer blijft hij aquarelleren.

Want naast zijn eerste en blijvende liefde: schilderen in  aquarel  heeft hij zich de laatste 10 jaar ook toegelegd op olie. Zowel op doek als op paneel.  Zijn voorkeur gaat vooral uit naar brede, panoramisch uitgevoerde schilderijen, waarin stilte en spiegelingen afgewisseld worden met woeste penseelstreken van dreigende luchten. Waarbij de druppels bijna van de lijst afspatten. Dat vindt hij mooi... Sfeer en spanning, dat zoekt hij in zijn creaties.

Maakt hij in aquarel naast polders en zeegezichten ook veel dorpsgezichten: in olie beperkt hij zich tot landschap. Verstilde werken, bijna altijd ontdaan van drukte of menselijke bedrijvigheid. Ondanks de vele buitenlandse uitstapjes en exposities gaat zijn hart toch altijd weer uit naar ons vlakke, soms natte polderlandje.