Ger Zaagsma   

 30  jaar kunstenaar 

Na 20 jaar alleen in aquarel gewerkt te hebben heeft hij zich de laatste jaren ook toegelegd op olie. Zowel op doek als op paneel.  Zijn voorkeur gaat vooral uit naar brede, panoramisch uitgevoerde schilderijen, waarin stilte en spiegelingen afgewisseld worden met woeste penseelstreken van dreigende luchten. Waarbij de druppels bijna van de lijst afspatten. Dat vindt hij mooi... Sfeer en spanning, dat zoekt hij in zijn creaties.

Maakt hij in aquarel ook veel dorpsgezichten: in olie beperkt hij zich tot landschap. Verstilde werken, bijna altijd ontdaan van drukte of menselijke bedrijvigheid. Ondanks de vele buitenlandse uitstapjes en exposities gaat zijn hart toch altijd weer uit naar ons vlakke, natte polderlandje.

Met zijn start in olie begon ook meer bekendheid in het land, zodat hij nu in meerdere galerieen en kunsthandels in Nederland te vinden is. Zo zijn op zijn jubileum expositie bij Art Zaanstad  32 van zijn schilderijen van eigenaar veranderd. Werk aan de winkel  dus!

In zijn studio 'Pakhuis HOLLANDIA' Pakhuisplein 42H in Wormer komen zijn oliewerken tot stand. In zijn thuis-atelier aan de Roerdompstraat in Wormer blijft hij aquarelleren.